De beste halterstang

19 Jun by Don Barnes

De beste halterstang

In de laatste lockdown die het coronavirus ons bezorgde, begonnen steeds meer mensen te investeren in goede gym attributen door het gebrek aan een open sportschool. Nu zijn de sportscholen onlangs weer open gegaan maar toch zijn er veel mensen die het thuissporten prefereren boven het sporten in een sportschool. Voor deze mensen geven wij een review over de beste halterstang, en hoe je deze kan vinden.

Wat is een halterstang?

In principe is een halterstang de stang waar je de gewichten op bevestigd voor het liften, dit wordt in het Engels ook wel een “barbell” genoemd. Er bestaan twee types halterstangen; de halterstangen die een schijfopname hebben van 30 milimeter, en de halterstangen met een schijfopname van 50 milimeter. De laatste soort wordt ook wel een Olympische halterstang genoemd. Het verschil ligt hem in het feit dat de schijf bij een Olympische halterstang onafhankelijk van de rest kan draaien. Hierdoor zorg je dat het aantal blessures minimaal blijft. Tegenwoordig worden vrijwel alle barbells die een hoge belastbaarheid bezitten uitgevoerd met een schijfopname van 50 milimeter. Een handige notitie is hier dan ook dat wanneer je serieus aan het krachttrainen bent, een 50 milimeter halterstang eigenlijk de enige keuze is die je hebt. Dit komt simpelweg omdat een 30 milimeter halterstang niet zwaar belast kan worden en hierdoor ook niet functioneel is voor het thuissporten. Tevens maakt het niet veel uit wat voor krachtsporter je bent, een halterstang is een belangrijk trainingsatribuut. Train je namelijk met een schema, dan kan je vrijwel voor elke training een halterstang gebruiken voor je oefeningen. Denk hierbij aan deadlifts, squads, benchpress en olympisch liften.

Tips voor het kopen van een barbell

Om er goed achter te komen wat voor halterstang jij nodig hebt moet je eerst kijken naar het aantal diameter van de schijven die je al bezit. Je moet deze namelijk goed op de halterstang kunnen zetten en wanneer de diameter van de halterstang te breed of klein is zal deze niet goed op je schijven komen te zitten. Het zal dan gewoonweg niet passen. Ook moet de halterstang lang genoeg zijn om op de halterbank te passen, maar niet te lang zodat hij helemaal bij de halterbank uitsteekt. Meet hierom de breedte van je halterbank op om dit te kunnen bepalen.

De Rogue Bar 2.0 Review

Tijdens mijn onderzoek naar de beste halterstang kwam ik de Rogue Bar 2.0 tegen. Al snel kwam ik er achter dat deze halterstang een van de meest populaire halters ter wereld is. Hij wordt dan ook geadverteerd als de “alles kunner”; de Rogue Bar 2.0 zou moeten presteren voor bijna elke denkbare beweging of trainingsstijl. Niet zo lang geleden zou een halter met 19000 kilo treksterkte je bijna 1000 euro gekost hebben. Gelukkig zijn er, dankzij de groei van eigenaren van een thuisgym en de verhoogde populariteit van haltertraining, een grotere hoeveelheid van halters onder de 300 euro opgedoken. Voor 2021 zijn alle halters op de markt opnieuw beoordeeld en hoewel er steeds meer opties bij komen is de Rogue Bar 2.0 nog steeds de beste halterstang voor de meeste mensen.
Deze Olympische bar heeft een 28,5 milimeter schijfbreedte, weegt 20 kilo en is flexibel in gebruik. Door het sterke 190 PSI staal, de duurzame composietbussen en de CN gefreesde groefhulzen is deze 2.0 versie een verbeterde versie van de 1.0. Ook bezit deze versie nog steeds de handige dubbele kartelmarkeringen voor zowel olypisch- als powerlifting. Daarnaast wordt de stang geleverd met met banden van het merk Rogue, echter kun je deze ook verwisselen met een van de extra beschikbare kleuropties zodat je jouw halterstang helemaal kunt personaliseren. Tot slot heeft deze halterstang een prachtige luxe uitstraling die je niet snel zal vergeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.