Bedrijfsfitness fitnessruimte onmisbaar

17 Jun by Don Barnes

Bedrijfsfitness fitnessruimte onmisbaar

Talrijke studies tonen de voordelen van sport voor de gezondheid en het welzijn aan. Het is vaak moeilijk om in clubs werk, gezin en sportactiviteiten te combineren. De oplossing waaraan werknemers de voorkeur geven om hun gezondheid en welzijn te bevorderen, is de mogelijkheid om op de werkplek een sportactiviteit te beoefenen.

Werknemers voorlichten over sport

Regelmatige sportbeoefening blijft de beste manier om ziekte uit te roeien en stress te verminderen. Door frequente lichaamsbeweging krijgen we meer dynamiek, kracht, competitiedrang en een grotere motivatie.

Bovendien helpt stoom afblazen tijdens een sportsessie om stress te verlichten en endorfine vrij te maken, de hormonen van welzijn en geluk. Door te sporten gaan werknemers beter met druk om en stijgt ontegenzeggelijk hun levensverwachting. Ze blijven langer gezond.

Van de redenen om niet te sporten, staat tijdgebrek bovenaan de lijst. Daarom is het waarschijnlijk dat jouw werknemers zullen antwoorden dat zij na het werk bij voorkeur de echtgenoot (e) ontmoeten en dat zij in het weekend schommelen tussen rust en gezinsactiviteit.

Zet jouw werknemers aan het sporten

Om ervoor te zorgen dat je een goed klimaat, motivatie en dynamiek in jouw bedrijf behoudt, is het van essentieel belang dat alle werknemers in goede fysieke conditie zijn. En als ze geen tijd hebben om te sporten, is het aan je om hen aan te moedigen die ontbrekende tijd te vinden.

Je zegt zeker tegen jezelf dat als ze aan het sporten zijn, ze niet aan het werk zullen zijn. Maar er zijn verschillende manieren waarop je jouw bedrijf zo kunt inrichten dat het voor hen gemakkelijker wordt om lichamelijk actief te zijn zonder dat dit hun werktijd beïnvloedt.

Creëer een bedrijfsfitnessruimte

Heeft je een lege kamer in jouw pand? In dat geval kan het in een sportzaal worden veranderd. Het is gebruikelijk dat bedrijven een ruimte inrichten waar werknemers op elk moment van de dag kunnen sporten: ‘s morgens, tijdens de lunchpauze of ‘s avonds voordat ze naar huis gaan.

Vergeet niet kleedkamers en enkele douches ter beschikking te stellen waar de sporters hun sportuitrusting kunnen opbergen en zich kunnen wassen nadat ze zich hebben uitgeput op de krachttoestellen.

Maar weet je hoe je een bedrijfsfitnessruimte in jouw bedrijf kunt implementeren? Hoe kan de ontwikkeling worden uitgevoerd in overeenstemming met de ruimte beperkingen en het aantal werknemers? Bekijk al deze informatie hieronder!

Een oplossing voor welzijn op de werkplek
Het menselijk kapitaal is het meest waardevolle in jouw bedrijf, de cijfers bewijzen het: een tevreden werknemer en een efficiëntere werknemer. Tot de belangrijkste voordelen van een bedrijfsfitnessruimte behoren:

 • Verhoogd enthousiasme van jouw werknemers;
 • Verbetert de samenhang van het team;
 • Beperkt stress en vermindert spanning;
 • Vermindert het risico op spier- en skeletaandoeningen;
 • Bevordert het welzijn van de werknemers;
 • Trekt talent aan door een imago uit te stralen dat in overeenstemming is met de normen van jouw bedrijf.

Wat in overweging te nemen bij de voorbereiding van het bedrijfsfitness centrumproject
Het openen van een sportschool in jouw bedrijf gebeurt niet in een paar dagen. Het project moet worden uitgedacht, bestudeerd, gefinancierd en levensvatbaar zijn. Hieronder vindt je een lijst met vragen die je moet stellen bij het opzetten van een bedrijfsfitnessruimte in jouw bedrijf:

 • De verdeling van mannen en vrouwen in het bedrijf;
 • Leeftijdsgroepen van de werknemers;
 • Activiteiten van de werknemers;
 • Speciale ruimte, oppervlakte, toegang, tijdsintervallen, douches;
 • Betaald / onbetaald gebruik?
 • Welke veiligheidsgaranties moet het bedrijf bieden? Wat is de aansprakelijkheid van het bedrijf bij een ongeval?
 • Onderhoud van de uitrusting;
 • Professionals om te helpen tijdens de activiteiten.

De invoering van een sportschool in een bedrijf moet een project zijn met een sterke communicatie binnen het bedrijf. De definitie van de fitnessruimte vereist een volledige analyse van het project en het bedrijf.

De voordelen van sport op de werkplek
Gezondheid op het werk is een belangrijk punt van zorg geworden voor bedrijfsleiders en zij hebben gelijk!

Hart- en vaatziekten, spier- en skeletaandoeningen en depressies nemen elk jaar toe, hoewel ze met regelmatiger sporten gereguleerd zouden kunnen worden. Een “sport”-pauze tijdens de lunch bijvoorbeeld verandert het intellectuele en fysieke ritme van de middag volledig.

Het enige wat je hoeft te doen is deze aanbevolen praktijken in jouw bedrijf toe te passen! Om je heen zult je zien dat een flink aantal bedrijven het idee van “bedrijfssport” heeft overgenomen. Dus ga je gang, nu is het tijd!

Leave a Reply

Your email address will not be published.